Varför Naturliga Hus?

Nästa generations trähus

Vi vill vara med och utforma framtidens trähus. Moderna trähus med miljövänliga material och miljösmarta byggmetoder. Vårt mål är att ligga i framkant vad gäller hållbart byggande med hållbara material. Vi har utvecklat ett koncept med utvalda material från utvalda leverantörer där vi vill visa alla som går i hustankar att det går att bygga vackra, moderna, klimatsmarta, arkitektritade och energieffektiva trähus till ett fantastiskt pris.

Vilka är vi?

Vi är snickare i grunden som älskar att bygga. Vi brinner för arkitektur och hållbarhet. Det har visat sig att det finns många problem och svagheter med den etablerade ”metoden” som man bygger hus på i Sverige. Detta visar sig genom problem som; tillväxt av mögel, dåligt inomhusklimat och dåliga energivärden. Det man identifierat som orsaken till mycket av dessa problem är det tveksamma materialet mineralull (glasull/stenull) som både är ohälsosamt att jobba med och innebär en energikrävande tillverkning. Då mineralullen inte har en naturlig funktion har följden blivit att man plastar in den i väggen för att undvika mögelproblem.

Detta var något vi absolut ville komma bort ifrån. Vi upptäckte att det fanns etablerade metoder som är välbeprövade i alpklimat som liknar vårt svenska. Metoder som bygger på användning av trä och naturliga material med en bibehållen naturlig funktion. Här började vår resa. En resa som utmynnade i varumärket Naturliga Hus.

Läs mer om våra material

Hållbara material

Vi bygger med ekologiska och miljösmarta material som är noggrant utvalda. Vi har riktiga träväggar med träbaserad isolering. Inte mineralull.

Hälsosamt boende

Våra väggar är lufttäta och diffusionsöppna. Detta kombinerat med FTX-ventilationssystem skapar ett hälsosamt inomhusklimat med perfekt luftfuktighet.

Låg driftkostnad

Med vår standardnivå uppfyller vi ofta kraven på passivhus, beroende på utformning. Detta innebär även låg driftkostnad och ekonomiskt boende.

Slag för miljön

Att bygg klimatsmart sparar inte bara på miljön vid byggnationen. Låg energiförbrukning och träväggar som upptar koldioxid gör detta till en miljöinvestering.

Investering för framtiden

Att bygga ett Naturligt Hus är en investering för framtiden. Vi erbjuder en prisvärd produkt där vi eftersträvar högsta kvalité. Detta gör att husen även håller över tid och kostnader för underhåll och renovering som uppstår vid val av andra husleverantörer kan undvikas. I tillägg till det håller våra hus ett av branschens bästa energivärden vilket leder till en låg driftkostnad och stora besparingar över tid. Vi har också fått erfara hur husen är attraktiva på marknaden vid en eventuell försäljning då låg driftkostnad och hälsosamma hus har hög efterfrågan.

Läs mer om hur vi bygger

Så kul!

Hört om folk som talar stress, press och knackig relation på grund av husbygge? Vi också. Vi har bestämt att ett husbygge med oss ska vara det roligaste ni har gjort. Vårt mål är att underlätta för er så mycket vi kan genom hela resan. Med tydlighet, transparens och kaffe har vi lärt oss att ett husbygge kan vara det roligaste som finns. Att se sin husdröm växa fram, och känna att det är något som ni som kund varit med att skapa är tillfredställande för alla sinnen.
Tillsammans skapar vi eran husresa och eftersträvar att ha så kul som möjligt på vägen.

Läs mer om vår process